TIC Data Analytics

Het TIC Data Analytics team is gefocust op één ding: mensen helpen om data in te zien en te begrijpen. Met onze oplossingen gebaseerd op data-analyse vinden wij kansen binnen uw bedrijf die u nog niet eerder hebt gezien. Door gebruik te maken van TIC Data Analytics tools kan er in korte tijd en tegen relatief lage kosten veel toegevoegde waarde geleverd worden. TIC Data Analytics brengt uw gegevens gemakkelijk bij elkaar, levert relevante analyses en borgt rapportages die ondersteunend zijn aan uw besluitvorming. Wij zijn bijzonder enthousiast over het gebruik van data-analysetools om effectiever en meer analytisch inzicht te krijgen in de belangrijkste deal drivers en business drivers van uw bedrijf.

TIC Data Analytics helpt bij het transformeren van data naar informatie. Hierbij vertalen wij operationele en financiële data naar informatie die relevant is voor de business. Data is nodig voor het bouwen van management dashboards. Interactieve dashboards maken het mogelijk om met real-time informatie keuzes te maken. Maar met jouw data kun je meer dan dat.

Met inzet van data-extractie scripts is het mogelijk om meerdere databronnen te combineren. Na het bepalen van relevante KPI's is de vervolg stap om te bepalen welke databronnen nodig zijn om deze KPI's te meten. De meeste Software as a Service (SaaS) leveranciers hebben een zogenaamde API gedocumenteerd. Deze API kan gescript worden om data geautomatiseerd te ontsluiten. Als laatste stap worden dashboards samengesteld in Tableau of Power BI op basis van de door jou gedefinieerde KPI's.

TIC Data-Analytics Services

Onze diensten

Buy-side Due Diligence

Aankoopbegeleiding, buy-side due diligence

Vendor Due Diligence

Verkoopbegeleiding, vendor assist en vendor due diligence

WHOA Services

Probleemanalyse, liquiditeitsprognose en businessplan

Financieringsvraagstukken

Begeleiding bij (her) financieringsvraagstukken

Business Reviews

Onafhankelijke Business Reviews

Data Analyse

Beslissingen maken, op basis van feiten

Waarom TIC Advisory?

500 transacties

Wij kennen en begrijpen de Corporate en Private Equity M&A community

50 jaar ervaring

Wij combineren jarenlange ervaring van onze professionals

50% Data Analyse

Wij hebben een efficiënte en effectieve werkwijze met data-analyse als fundament

Team bespreking - beslissingen maken, op basis van feiten